Európa Bajnokság 2021 Portugália 1.nap

Arsenal De Canelas Junior és Felnőtt Európa Bajnokság 1.napja.
A múlt heti 37 °C, mára 22 re váltott…ami eső nélkül nem is lett volna annyira nagy baj.De az eső is megérkezett, és egy sprinternek a félóránként változó helyzet, mindez két és fél órán át… hát nem a legszerencsésebb a bemelegítés pontos időzítéséhez. Ennek ellenére újoncunk Sipos Janó bejutott a döntőbe , ahol a 12. helyen végzett. Bíró Hanna is beverekedte magát a 8-as döntőbe, ahol jócskán javítva az előfutamban elért eredményén a 7. helyet szerezte meg a juniorok között.
Hatalmas tempót diktáltak a junior mezőny hosszútávosai a 10.000 méter pont/eliminációs futamában, ahol Mercs Abi és Urbán Bogi indultak. Abi lerázhatatlanul megtapadt az élbolyban végig tartva a lépést korosztálya legjobbjaival. A hivatalos eredményt még várjuk.
Biztos azonban, hogy senior mezőnyben Gardi Dominika 4 pontot szerezve, számára is hatalmas meglepetésként a 4.!!!! helyen végzett a 10.000 méteres pont/eliminációban. A hivatalos eredményt itt is várjuk, hiszen Hunyadi Panni és a felnőttek közt idén debütáló Sajgó Anna is rajthoz álltak, de pontot nem szerezve a végeredmény még egyelőre várat magára.

Amikor a sportoló számára IS kiderül, hogy IGEN, a 4. helyen végeztél az EURÓPA BAJNOKSÁGON!!!
(Mitől szép a pontverseny a görkoriban? Attól, hogy 10 kilométeren keresztül 200 méteres körönként a távot megtéve, gyűjtik a pontokat a versenyzők. Te csak azt tudod, hogy neked mennyi van…de még azt se biztos, hogy ha célfotóval dől mindez el. Max az edződ tudja, ha jegyzetelt, hogy mennyi van a riválisaidnak hozzád képest. A végén pedig nem a befutási sorrend a végső sorrend. Akár a 10. ként célbaérkező versenyző is lehet első, ha útközben ő szedte össze a legtöbb pontot. ) De jó, ha a végén kiderül, hogy a 4 pontod a FANTASZTIKUS 4. helyre lett elég!!
Szép volt Domka! Gratulálunk Nektek Domka&Feri

eurocanelas2021 #teamhungary

június, 2024