Európa Kupa Oostende

53.Flanders Kupa nemzetközi gyorsasági görkorcsolya versenyen vett részt a magyar korosztályos válogatott 14 versenyzővel. Ebben az évben ez volt a legnagyobb, legszínvonalasabb egyesületi verseny Európában, az Európa Bajnoksággal közel azonos erősséggel. 22 ország, közel 450 versenyzője vett részt a 3 nap alatt lebonyolított futamokban. 6 különböző távon, 40 fős induló létszámú, különböző képességeket igénylő futamokban mérték össze tudásukat.
Junior B (15-16 évesek) és kadet (13-14) korcsoportban szegedi Tornádó Team, kisteleki Hétkerék, szombathelyi Savária és a Tatabányai Diákkorcsolyázó Egyesület versenyzői vettek részt. A vírus miatt a felkészülés nem sikerült tökéletesre, de az eredmények így is figyelemre méltók.
Kadet lányoknál Sándor Lilla és Mórotz Zsuzsanna végig az élmezőnyben korcsolyázott és nagyszerű 10 és 12 helyezést értek el. Palakovics Fanni sajnos megsérült a futamgyőzeleme után és nem tudta folytatni a versenyzést.
Kadet fiúknál Gödöny Norbi fokozatosan javított az eredményein és az összetett17 helyére jött fel. Rádi Ádám a középmezőny élén végzett 24.lett. Az ikrek, Nagy Kristóf és Nagy Vilmos először szembesültek ilyen erős mezőnnyel, rengeteget tanulva a 30 és a 35. helyet érték el.
Junior B lányoknál Zolván Barbara minden távon a legjobbakkal tartotta a lépést és az összetett 10.helyen zárt. Kovács Kámeát az első két nap kisebb betegséggel gyengítette le, utolsó nap már a tudása közelében teljesített és összetett 29. Szabó Laura és Ress Lolita is újoncként szerepelt ilyen nagy versenyen. Ők is futamról futamra tanultak meg fontos taktikai elemeket és végül a 31. és a 32. helyen végeztek.
A Junior B fiúk futamaikban volt talán a legtöbb kiváló versenyző A fiúk mindent megtettek a nagyon erős futamokban, ahol a győztesek az idősebbek között is dobogó közelében lennének.
Az utcán, néhol macskaköves részen rendezett utcai 30 km-es távon is elindultak. Összetettben Lukács Soma 27. Szélinger Benjamin 31. Vári Vajk 32. lett.
A csapat számára nagyon hasznos verseny volt, sokat versenyeztek, sokat tanultak, a helyezkedést tudták gyakorolni ilyen erős ellenfelekkel szemben. Nagyon jó felkészülés volt arra, hogy a jövő évi Európa Bajnokságon eredményes válogatott tudjon szerepelni.

június, 2024