Mystic Sk8 Cup 2023

Idén már 28. alkalommal szervezték meg a prágai Mystic SK8 Cup Gördeszka bajnokságot, a World Cup Skateboarding szervezésében. A versenyre kb 150 induló érkezett, szinte minden kontinensről. A szövetség támogatásával a magyar válogatott tagjai is részt vettek a versenyen. Street kategóriában Petrányi Lajos és Szépvölgyi Dávid, bowl kategóriában pedig Szenteczki Dániel méretetthette meg magát.

Nagyon örültünk hogy hazánkból még Mihályfi Dávidot és Juhász Martint is a nevezők között láthattuk. Pénteken az európai versenyzők részére tartottak kvalifikációt, ahol a válogatott tagjai közül Szépvölgyi Dávidnak is indulnia kellett, mert tavaly nem vett részt a versenyen. A 62 indulóból csak 10-en jutottak a szombati döntőbe. Szerencsére Dávidnak jól sikerült a menete így 9-ikként jutott be szombatra.

 A szombati döntőben a korábbi években jó helyezéseket elért versenyzők mellett már az Európán kívüli országok képviselőivel együtt indultak a srácok, összesen 76-an. A mezőny elképesztően erős volt, a színvonal évről évre egyre magasabb. Sokan a római World Skate eseményről utaztak át egyenesen Prágába. A 76 indulóból a vasárnapi döntőbe összesen 29-en jutottak tovább.

Az összetett helyezések a következőképp alakultak:

54. hely Szépvölgyi Dávid

65. hely Mihályfi Dávid

77. hely Petrányi Lajos

122. Juhász Martin

Szenteczki Dániel a Bowl kategóriában szombaton versenyzett, ahol 56 induló volt. Igyekezett az óriási poolban a lehető legjobbat deszkázni, de sajnos nem sikerült továbbjutnia a vasárnapi döntőbe.

50. helyezés Szenteczki Dániel

A lenti linken találjátok a a végső eredményeket:

https://www.mysticsk8cup.cz/en/post/final-results-of-mystic-sk8-cup-2023

Gratulálunk a srácoknak! Köszönjük a részvételt!

június, 2024