Street válogatott a Szlovén Best Foot Forward-on

A gördeszka szakág vezetősége úgy döntött, hogy a 2022-es street válogatottat Mariborba (Szlovénia) küldi a Best Foot Forward nemzetközi versenysorozat egyik állomására. Sajnos Szikora Bálint agyrázkódást szenvedett korábban, ezért nem tudott a válogatottal tartani. Innen is jobbulást kívánunk neki!

Grabecz-Horváth Dóra, Dessewffy Marcell, Petrányi Lajos és Szépvölgyi Dávid mind nagyon jól érezték a pályát és erős meneteket tudtak összetenni. A verseny előtt Petrányi Lajos „Ostya” sajnos bokasérülést szenvedett, ezért nem tudott indulni. Jobbulást kívánunk neki is!

Dessewffy Marci habár nagyon jó menetet ment sajnos éppen lecsúszott a döntőbejutásról. Grabecz-Horváth Dóra szintén nagyon jól deszkázott, viszont a rengeteg nevező miatt, a női mezőnyben nem tartottak külön döntőt, ezért számára csak egy lehetőség volt az amúgy sem könnyű 2 perces két fős jameket tekintve. Szépvölgyi Dávid pedig egyenesen kiemelkedőt ment a selejtezőben, aminek eredményeképpen 5-ként indulhatott a 10 fős 18 év feletti férfi döntőben egyedüli magyarként. Sajnos a döntőben viszont a deszkája bereccsent, ezért ott nem sikerült úgy deszkáznia, ahogy szeretett volna.

A versenyre ellátogatott a válogatotton kívül sok más magyar deszkás is, akiknek szintén nagyon örültünk – a Tricks For Cash-en Záhonyi Bálint hihetetlenül jól deszkázott például!

Dóra volt az egyetlen, aki éremmel tért haza, de ennek ellenére is nagyon büszkék lehetünk a válogatottunkra (és a többi magyar deszkásra is, akik indultak), hiszen egy nagyon komoly mezőnyben sikerült nagyon jól gördeszkázniuk.

Grabecz-Horváth Dóra a pódium második fokán

június, 2024