Világbajnokság

Gyorsasági Görkorcsolya Világbajnokság

2021.11.06 -11.13/ Ibague/Kolumbia

Úton a Világjátékok felé

Hatalmas célokkal, nagy kihívások teljesítésével érkezett Gardi Dominika a Világbajnokság helyszínére, aki Magyarországot egyszemélyben képviseli Kolumbiában. A COVID ellenére is rajthoz álltak a világ országai, egészen pontosan 39. Közöttük a sportág vezető nagyhatalmai, Kolumbia, komplett Amerika, Európa legjobbjai, valamint a Távol-Kelet képviselője Taiwan , aki az eddigi távokon Equador mellett az egyetlen ország volt, aki kétszer is meg tudta előzni a verhetetlen Kolumbiai válogatottat.

A rendezők mindent megtesznek a biztonság érdekében. Folyamatos maszkviselet, fertőtlenítés és két naponkénti teszt, amivel igyekeznek minden kockázatát kiszűrni a fertőzésnek. A csapatok teljesen izolálva vannak a nézőktől a versenyen, egyszóval vigyáznak ránk.

Fantasztikus feltételek között fergeteges hangulatban zajlik a VB, ahol a nézők hosszú sorokban kígyózva próbálnak bejutni a 3000 férőhely egyikére. Az egész város VB lázban ég. Kolumbia brutál erős válogatottja 4 hónapja készül teljes létszámmal a VB helyszinén, mindent egy lapra feltéve. Elképesztő az erő, a hit, a tudás, ami távról távra győzelemre viszi őket.

Ebben a közegben kell Magyarország Dominikájának kivívni a Világjátékok kvalifikációt, amely azt jelenti, hogy a legjobb 16 ország közé bejutni a végelszámolásban. Rövid és hosszú távon is 4-4 táv alapján áll össze a létszám, amelyekből a legjobb 3 eredményt veszik figyelembe a kvalifikációnál.

Domkának a hosszú távon eddigi teljesítmény alapján erre minden esélye megvan.

Eddigi eredmények:

Hosszú táv:

10.000 m Pont/Elimináció      12./ 30            9. ország

10.000 m Elimináció              12./33              8. ország

Rövid táv:

500 m                                     20./32              16. ország

1000 m                                   17./34              12. ország

június, 2024